Itzultzailea: Leire Madariaga

Astuburu honetan, maiatzak 8, Buenos Aires-eko hiriak “Buenos Aires celebra el País Vasco” (Buenos Aires-ek Euskal Herria ospatzen du) ekitaldia ospatzen du urte bat gehiagoz. Honi buruz baten batean hitz egin izan dugu lehenago.

Ospakizuna Argentinako hiriburuaren “25 de mayo” plazan izango da, Hipolito Yrigoyen presidenteari dedikatutako kalearen ondoan, sufragio unibertsalaren bidez Argentinaren historian zehar aukeratutako lehen presidentea (gizonezkoa), eta Argentinako “euskal presidente” moduan deitu ahal duguna.

Baina oraingoan, ekitaldi berezi batek hartuko du parte, hiriburuko eta Buenos Aires inguruko hirietan “1ª semana Gastronómica Vasca” (Lehen euskal gastronomiaren astea) ospatuko da, “Cámara Empresaria Vasco Argentina”-k antolatua. Asten zehar, herrialdeko euskal jatetxe ezagunenek eta euskal gastronomian trebatuak izan diren sukaldariek, jendeari aurretik finkatutako prezioa duen menua eskainiko die.

Euskaldunen eta euskal gauzen irudia sendotzeko ideia bikaina, munduan euskal-ondorengo gehiago dituen herrialdea dela jakinda. Honek egiten du Argentinak eta Buenos Aires-ek “euskal zaporea” izatea beti. Zapore hau, hurrengo egunetan gehiagotu egingo da.

Asterisco TV – 6/5/2016 – Argentina

Arranca la Semana Gastronómica Vasca

Este próximo lunes 9 de mayo comienza la 1er Semana Gastronómica Vasca, un evento que se desarrollará en Buenos Aires y ciudades del interior y permitirá degustar y disfrutar de los más reconocidos platos típicos a cargo de renombrados chefs así como también eventos culturales y artísticos abiertos al público general.

(Jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)

Clarin – 7/5/2016 – Argentina

Se viene la Semana de la Gastronomía Vasca

A partir de este lunes y durante una semana, la ciudad de Buenos Aires y algunos de los más renombrados restaurantes del conurbano bonaerense y el interior del país serán los escenarios de la primera Semana Gastronómica Vasca, organizada por la Cámara Empresaria Vasco Argentina. Del 9 al 15 de mayo habrá menúes especiales de tres pasos de platos típicos vascos con un costo fijo promocional, conferencias, clases de cocina a cargo de chefs especializados y una Cena de Cierre. Participarán más de setenta centros de cultura vasca de la Argentina y el público podrá tomar parte tanto de esta propuesta como de la fiesta “Buenos Aires celebra el País Vasco”, programada para el domingo 8 de mayo en Avenida de Mayo entre Perú y Bolívar.

(Jarraitzen du) (Itzulpen automatikoa)
anuncio-productos-basque-728x85-2