El diario Burton Mail publica un artículo sobre algunas de las delicias gastronómicas que el visitante puede encontrar en el País Vasco, al que califica como un destino paradisiaco para los amantes de la comida.

El artículo se centra en los tres territorios que conforman la Comunidad Autónoma del País Vasco, prestando una atención especial a Donostia-San Sebastián, que es definida como “como una de las capitales culinarias del mundo”. Bilbao y su tradición gastronómica en torno al bacalao, Vitoria-Gasteiz, Idiazabal o Pasaia, son referenciadas también el e artículo.

Bacalao, algulas, txangurro, pintxos, quesos, postres… Muchas tentaciones todas juntas en un solo artículo. Seguro que algún lector está pensando en un viaje a El País de los Vascos.

Burton Mail – 1/1172015 – Gran Bretaña

Gastronomical delights of the Basque Country

WITH its standing reputation of being home to the highest number of Michelin-starred restaurants, The Basque Country in Northern Spain is a paradise destination for foodies. Seafood is the main star of Basque cuisine thanks to its fresh ingredients sourced directly from the sea to Ribera Market. Among the top delights, visitors can enjoy codfish, especially in the Biscay region and in Bilbao. Dishes are prepared following traditional recipes, including ‘al pil-pil’, fish covered with an olive oil sauce and cod’s gelatine or ‘a la vizcaina’, with a deep-red sauce made from red onion and pepper. Other notable seafood specialties include grilled fish and probably the most famous Basque pintxo: The ‘Gilda’, made from anchovies, cooked with vinegar, garlic, olive and Ibarra peppersfrom the Basque Country similar to chilli peppers.

(Sigue) (Traducción automática)
anuncio-productos-basque-728x85-2