Bueno. El título lo dice todo….. la sección de comida y restaurantes que escribe Anna Spiegel en el Washingtonian, dedica estos días una parte de su columna a hablar, maravillas, del guiso vasco de pescado que el chef irlandés, nacido en Dublín, Cathal Armstrong ofrece este invierno en su reconocido restaurante EVE.

La verdad es que este hombre, Cathal Armstrong, es todo un personaje. Un irlandes que llegó como inmigrante ilegal y que ahora tiene una empresa con más de 200 empleados, que se ha convertido en un referente asuntos de inmigración y que es frecuentado por los Obama.

Los_Obama-chef-armstrong
Una foto de los Obama en el restaurante EVE, recogida en el Facebook del restaurante

Les dejamos el artículo del diario de la Capital de los USA y otro artículo, en este caso publicado en nuestro siempre tan querido Irish Times y que habla de este gran cocinero, convertido en todo un personaje.

Un ejmeplo más de algo que ya hemos recogido aquí, la profunde relación entre vascos e irlandeses que llega hasta lo genético.

Washingtonian – 13/12/2013  – USA

The Best Thing I Ate This Week: Basque Stew, Milk Chocolate S’Mores

Basque stew at Restaurant Eve In warmer months, Cathal Armstrong serves a bouillabaisse; this is the replacement dish, for colder months, and it’s also a knockout. What makes it so good is not the quality of the fish and seafood, which is first-rate, nor even how delicately the kitchen treats its treasures from the deep, which include prawns, clams, and black bass. No, what makes it so good is the broth, the product of laborious, slow coaxing of flavor from shells and bones, and the way all the various components are brought together and simmered gently, giving up their natural juices and imbuing the dish with a depth and body that are, increasingly, rare in an age of quick-trick small plates.

(Sigue) (Traducción automática)

————————————-

The Irish Times – 30/1172013 –  Irlanda

Dublin-born restaurateur’s fine dining is fit for a US president

Americans sat down to consume an estimated 46 million turkeys on Thanksgiving Day on Thursday, with traditional side dishes of sweet potato and marshmallow-and-green-bean casserole. Cathal Armstrong, the Dublin-born chef behind the acclaimed four-star Restaurant Eve just outside Washington DC, isn’t really into the traditional Thanksgiving feast, but he happily helps customers source “heritage turkeys” from a farm in Virginia called, appropriately enough, the Fields of Athenry.

(Sigue) (Traducción automática)
anuncio-productos-basque-728x85-2