En Julio de 2012 os presentábamos en nuestra web a Lauren Aloise es una joven norteamericana (de Massachusetts) que ha acabado viviendo en Madrid. Os contábamos que tiene un precioso, y muy interesante, blog sobre turismo en España en el que acababa de incluir dos entradas sobre Bilbao.

Nosotros le recomendábamos en nuestro comentario que si le había gustado Bilbao, que se preparare cuando fuera visitando el resto del País de los Vascos.

banner_ponlenombre-pequeno_2No sabemos si por influencia de nuestro comentario, Lauren Aloise se ha paseado por otra parte de la tierra vasca y lo ha hecho por Navarra. Esta visita, o visitas, han generado una serie de entradas que les dejamos aquí. En la que podemos ver que ha hecho una escapada territorial y se ha pasado por una sidería gipuzkoana. Sin problemas…todo queda ne casa.

Por cierto las escapada a Astigarraga la hace en compañía de la blogger experta en gastronomía Martí Kilpatrick, del que ya hemos recogido alguna información en nuestra web. El es el autor del artículo sobre la visita a una sidrería de esta población vasca.

Eso sí tenemos que hacer na importante puntualización a Lauren Aloise. Navarra, ciertamente, no es parte de la Comunidad Autónoma del País Vasco, pero sí es parte del País de los Vascos, sí es parte del País Vasco. Es el único territorio vasco que es parte además del País Vasco  continental, también llamado francés, y del País Vasco peninsular, también conocido como español. Ya que ella habla de ese asunto en un artículo sobre sidrerías, recomendamos leer lo que  aparecía en este artículo del Yorkshire Post, sobre las divisiones territoriales de los vascos.

Spanish Sabores -8/4/2012 – USA-España

An Insider’s Look at the Basque Cider House

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his coming weekend I head to Navarra for #ruraltrip, an initiative to highlight all that Navarra has to offer visitors. One thing I am really hoping is on the itinerary? A cider house. Today Marti Kilpatrick of the fantastic food blog Blank Palate shares with us a bit about Springtime institution that is the Basque cider house. Luckily, the cider house season run through May, so you still have time to go north and experience one of Spain’s best food trips for Spring.

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Spanish Sabores -8/4/2012 – USA-España

Not a Restaurant: The Navarran Cider House

We arrived to the center of a small Navarran town after a scenic ride through the green countryside. It didn’t look like much to the untrained eye, but glancing at the corner of the pretty Navarran style house, you saw the sign: Martitxonea Sagardotegia, a local cider house or sidrería– and one of the best we’d been told.

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Spanish Sabores -19/4/2012 – USA-España

Talos con Chistorra Recipe (Corn Tortillas with Sausage)

It was probably the most anticipated event on our Navarra trip, and our talos cooking class didn’t disappoint. But what are talos you ask? Well, they’re like a tortilla– but not a Spanish tortilla (which is like an omelet) but rather a Mexican tortilla, made from corn.

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Spanish Sabores -6/5/2012 – USA-España

10 Things to do in Northern Navarra

We pulled into the train station in Pamplona, the capital of Navarra, Spain (or Navarre in English– but that just sounds weird!) famous for its yearly running of the bulls. But we weren’t there to see the city, we’ll have to save its many charms for another time. We were in Northern Navarra for Rural Trip, an initiative to increase tourism to this beautiful, but often overlooked, region of Northern Spain.

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Spanish Sabores -22/5/2012 – USA-España

Maskarada: Discovering the Joys of Non-Iberian Spanish Ham

Jamón Ibérico es lo mejor, Jamón Ibérico es lo mejor, Jamón Ibérico es lo mejor… they basically drill this phrase into your brain when you first move to Spain. Forget about about the yummy Serrano ham you tried back home, here in Spain if it isn’t Iberian it simply isn’t worthy– or at least that’s what some hardcore ham addicts will have you believe. Little do they know, that isn’t always the truth…

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