La Sociedad Española de Beneficencia de Filipinas ha organizado una acto de recaudación de fondos en torno a la preparación de una gran paella para 600 personas en Manila. El interés para nosotros es que el cocinero responsable de enfrentarse a ese reto que va a necesitar 60 kg. de arroz, es el donostiarra Mikel Arriet (sic) chef de un restaurante de la capital filipina llamado Punta Fuego.

La verdad es que ver el listado de ingredientes da vértigo. Se trata, sin duda de un reto. No tiene que ser fácil conseguir una paella aceptable de ese tamaño.

Inquirer – 16/2/2012 – Filipinas

Seafood and meat ‘paella’–the largest in Manila!

This Saturday, expect a party made in Spain,” said Punta Fuego’s chef and general manager Mikel Arriet, who also happens to be the man at the helm of the cooking of a paella gigante on a 9-ft-diameter paellera. The proud Basque chef was born in San Sebastian and obtained his culinary education from the Escuela Superior de Cocina y Hosteleria de San Sebastian. He then honed his skills in and around some of the finest restaurants and hotels in Spain and France, including working for three-star Michelin chef Martin Berasategi.

(Sigue) (Traducción automática)

 

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